Βιογραφικά Μελών
Αναστασίου Κωσταντίνος - Φυσικός Π. Πατρών, MSc EMΠ (Γενικός Γραμματέας)
|
Ο Κωνσταντίνος Αναστασίου έχοντας αποφασίσει ήδη από το γυμνάσιο να γίνει Φυσικός, αποφοίτησε το 2008 από το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Στη συνέχεια, ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο διατμηματικό πρόγραμμα «Μικροσυστήματα και Νανοδιατάξεις» του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος με την εκπόνηση της διπλωματικής εργασίας του «Μελέτη μοριακών νανοσυρμάτων για εφαρμογές σε ηλεκτρονικές διατάξεις» στο Ινστιτούτο Μικροηλεκτρονικής. Από το 2014 διδάσκει Φυσική Κατεύθυνσης και προετοιμάζει μαθητές για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Είναι από τα ιδρυτικά μέλη του «Συλλόγου Αστροφυσικής Ασέας» και συμμετείχε στην κατασκευή του Αστεροσκοπείου. Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με το σκάκι και την αστροφωτογραφία, ενώ είναι επίσης δημιουργός και διαχειριστής του ιστότοπου «Science & Physics 4 all».
|
Ανδριανάκος Βασιλης - Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε. (Μέλος ΔΕ)
|
Ο Βασιλης Ανδριανάκος ειναι πτυχιουχος Μηχανολόγος Μηχανικός της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής Τεχνολογικης Εκπαιδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε-πρωην ΣΕΛΕΤΕ). Αποφοίτησε το 2019 διανύοντας έπειτα πορεία πανω στον τεχνολογικό τομεα σε ηλεκτρολογικες εγκαταστάσεις κτηρίων αλλα και τον ενεργειακο τομεα οπως φωτοβολταικα παρκα, μικρης και μεσαιας κλίμακας. Απο τον Φεβρουαριο του 2023 βρισκεται σε Εταιρια που ασχολειται με εγκαταστάσεις φυσικου αεριου και συγκεκριμενα στο τομεα δικτυων διανομης χαμηλης και μεσαιας πιεσης στο Δημο της Τρίπολης.
|
Βλασόπουλος Αντώνης - Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ, υπ. PhD
|
O Αντώνης Βλασσόπουλος έλαβε το δίπλωμα του Χημικού Μηχανικού το 2007 , από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και είναι υποψήφιος διδάκτωρ με ακαδημαϊκή έρευνα που επικεντρώνεται στο τεχνολογικό πεδίο των νανοϋλικών και ειδικότερα στους νανοσωλήνες Άνθρακα και Διοξειδίου του Τιτανίου (ΤiO2) και τις εφαρμογές τους στο περιβάλλον, την ενέργεια, τους φωτοκαταλύτες και τα σύνθετα υλικά στα πλαίσια εργαστηριακών μεθόδων ανάλυσης ημιαγώγιμων λεπτών μεβρανών. Είναι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Αστροφυσικής Ασέας και συμμετείχε στην κατασκευή του Αστεροσκοπείου Ασέας.
|
Δημόπουλος Αθανάσιος - Πολιτικός Μηχανικός Π. Πατρών
|
O Θανάσης Δημόπουλος έλαβε το δίπλωμα του Πολιτικού Μηχανικού το 2003, από το Πανεπιστήμιο Πατρών με ειδίκευση στη Δομοστατική. Η ακαδημαϊκή του έρευνα επικεντρώθηκε στη δυναμική ανάλυση κατασκευών από οπλισμένο σκυρόδεμα και η διπλωματική του παρουσιάστηκε στο διεθνές συνέδριο οπλισμένου σκυροδέματος το 2003. Έχει εργαστεί σε οικοδομικά έργα σε Ελλάδα και εξωτερικό και ειδικεύεται στις ελαφριές σύμμικτες κατασκευές (μεταλλικές και ξύλινες). Στα θεωρητικά του ενδιαφέροντα είναι ο σχεδιασμός κι η στατική επίλυση θολωτών κατασκευών. Διετέλεσε σύμβουλος μηχανικός στο αστεροσκοπείο της Ασέας και συμμετείχε στην κατασκευή του. Είναι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Αστροφυσικής Ασέας.
|
Δημόπουλος Αθανάσιος - Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ
(Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας) |
Ο Θανάσης Δημόπουλος φοίτησε για ένα έτος στο Τμήμα Φυσικής και στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ για να καταλήξει τελικά στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ, όπου αποφοίτησε το 2019, ακολουθώντας την κατεύθυνση των υδραυλικών κατασκευών και ρευστομηχανικής. Συνεχίζει τις σπουδές του στο μεταπτυχιακό "Παραγωγή και Διαχείριση Ενέργειας" στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΕΜΠ. Είναι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Αστροφυσικής Ασέας και συμμετείχε στην κατασκευή του αστεροσκοπείου Ασέας όπου έχει οριστεί επιτηρητής.
|
Δημόπουλος Δημήτριος - Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, Φυσικός ΕΚΠΑ
(Επίτροπος) |
Ο Δημήτρης Δημόπουλος είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και πτυχιούχος Φυσικός του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αποφοίτησε από το Πολυτεχνείο το 2007, με ειδίκευση στις Υδραυλικές Κατασκευές και τη Ρευστομηχανική και από το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2021 όπου πήρε πτυχίο με άριστα (8,7/10) με ειδίκευση στην Αστροφυσική. Έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακό κύκλο μαθημάτων του Ε.Μ.Π. στους πυρηνικούς αντιδραστήρες σχάσης και στη θερμοπυρηνική σύντηξη με αντικείμενο μελέτης κι έρευνας την αλληλεπίδραση νετρονίων με την ύλη. Είναι αρθρογράφος και μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού Physics Time. Έχει επιλύσει κι επιβλέψει κατασκευαστικά το αστεροσκοπείο της Ασέας στο οποίο έχει οριστεί επιτηρητής. Είναι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Αστροφυσικής Ασέας.
|
Καψής Θοδωρής - Αστροφωτογράφος
|
Ο Καψής Θεόδωρος γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας τον Μάρτιο του 1977. Μόνιμος κάτοικος Μεγαλόπολης. Φοίτησε στο ΤΕΛ Μεγαλόπολης όπου έλαβε το πτυχίο του με 18.5 στον τομέα βιομηχανικής παραγωγής και Μηχανολογικών εγκαταστάσεων. Στη συνέχεια φοίτησε στο ΙΕΚ Τρίπολης με ειδικότητα Τεχνικός Οχημάτων όπου έλαβε το πτυχίο του με Άριστα. Έχει εργαστεί σε τεχνικές εταιρείες και αντιπροσωπείες οχημάτων ως τεχνίτης ενώ τα τελευταία 16 χρόνια εργάζεται στην ΔΕΗ ως εργοδηγός σε τμήμα Μηχανολογικών εφαρμογών. Ειδικεύεται σε συστήματα μετάδοσης κίνησης, υδραυλικούς συμπλέκτες κτλ. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος και ασχολείται με την αστροφωτογραφια αντικειμένων του βαθέος ουρανού εδώ και αρκετά χρόνια.
|
Δρ Λάμπρου Χαράλαμπος - Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΕΜΠ, MSc ΕΜΠ, PhD
|
Ο Χαράλαμπος Λάμπρου έλαβε το δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού το 2008, από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Συνέχισε τις σπουδές του, αριστεύοντας (8,87/10) στο μεταπτυχιακό "Τεχνο-Οικονομικά Συστήματα" του ΕΜΠ ενώ παράλληλα ξεκίνησε να εργάζεται στη ΔΕΗ ως κύριος ερευνητής στο έργο "Παρακολούθηση Ευστάθειας Τάσεως και Μέτρα Προστασίας από Κατάρρευση στο Ελληνικό Διασυνδεδεμένο Σύστημα". Τον Μάρτη του 2017 ο Χαράλαμπος Λάμπρου παρουσίασε τη διδακτορική του διατριβή και έγινε διδάκτωρ του ΕΜΠ με θέμα τη Σχεδίαση Συστήματος Ανίχνευσης Αστάθειας Τάσης και Προστασία από Κατάρρευση. Πλέον εργάζεται ως μελετητής κι επιβλέπων μηχανικός σε ηλεκτρολογικές κατασκευές κτηρίων, βιομηχανικών εγκαταστάσεων, μονάδων μέσης και χαμηλής τάσης, λιμανιών, αυτοκινητοδρόμων και έργων υποδομής σε Ελλάδα κι εξωτερικό. Είναι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Αστροφυσικής Ασέας.
|
Λιαργκόβας Γιάννης - Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΕΜΠ, MSc
|
Ο Γιάννης Λιαργκόβας έλαβε το δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού το 2013, από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Συνέχισε τις σπουδές του στο Πολυτεχνείο του Άαχεν και στα πλαίσια της διπλωματικής του εργασίας ασχολήθηκε με την "Ανάπτυξη και αξιολόγηση της εκτίμησης κατάστασης σε δίκτυα διανομής χαμηλής και μέσης τάσης". Είναι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Αστροφυσικής Ασέας και συμμετείχε στην κατασκευή του Αστεροσκοπείου Ασέας. Μιλά Αγγλικά, Γερμανικά και Ιαπωνικά.
|
Μητρόπουλος Αντώνης - Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΕΜΠ (διετέλεσε Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας 2017-2021)
7/4/1991 - 4/2/2021 |
Ο Αντώνης Μητρόπουλος, γεννημένος και μεγαλωμένος στην Τεγέα Αρκαδίας, ήταν τελειόφοιτος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με εμβάθυνση στην κατεύθυνση της Ηλεκτρονικής και Τηλεπικοινωνιών. Ήταν λάτρης των ψηφιακών συστημάτων και των ηλεκτρονικών υπολογιστών και είχε ασχοληθεί εκτενώς με την αρχιτεκτονική τους. Απο μικρός, τον σαγήνευε το διάστημα και αυτό τον ώθησε στο να γίνει από μικρή ηλικία ερασιτέχνης αστρονόμος, μελετώντας Μαθηματικά και Φυσική. Στα ενδιαφέροντα του συγκαταλεγόταν η μουσική, εργάστηκε ως επαγγελματίας μουσικός πολυοργανίστας και ασχολήθηκε επαγγελματικά με την ηχοληψία ως μηχανικός ήχου. Ήταν ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Αστροφυσικής Ασέας, συμμετείχε στην κατασκευή του Αστεροσκοπείου Ασέας, όπου είχε οριστεί επιτηρητής. Για δύο θητείες είχε εκλεγεί, σχεδόν ομόφωνα, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας. Ο Αντώνης Μητρόπουλος ήταν ένας νέος επιστήμονας με λαμπρό μυαλό, εργατικότητα και μεθοδικότητα, μπορούσε να επιλύσει οποιοδήποτε τεχνικό ή θεωρητικό πρόβλημα των κατασκευών και των ηλεκτρονικών εφαρμογών που λειτουργούσαν στο αστεροσκοπείο. Η τελευταία του μελέτη αφορούσε έναν λυόμενο θόλο διαμέτρου 8 μέτρων που θα λειτουργούσε ως πλανητάριο για μαθητές. Παρόλο που ήταν πάντοτε προσεκτικός και συνετός, φορώντας προστατευτικό εξοπλισμό και κράνος για τη μηχανή του, σκοτώθηκε ακαριαία σε τροχαίο ατύχημα στην Αθήνα στις 4/2/2021, όταν ένας οδηγός αυτοκινήτου παραβίασε stop.
|
Δρ Μήτσιος Ιάσων - Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ, PhD
|
Ο Ιάσων Μήτσιος είναι διπλωματούχος της σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών Ε.Μ.Π. Ειδικεύεται στον Τομέα Πυρηνικής Τεχνολογίας, και στο πλαίσιο της διπλωματικής του εργασίας ασχολήθηκε με την «Μελέτη της Κοκκομετρικής Κατανομής Φυσικών και Τεχνητών Ραδιοϊσοτόπων στο Επιφανειακό Έδαφος». Έχει συμμετάσχει σε εντατικά μαθήματα πάνω στις «Ασφαλείς Εφαρμογές της Ακτινοβολίας και των Ραδιοϊσοτόπων» (Πράγα, Τσεχία), καθώς και πάνω στα «Ραδιολογικά Ζητήματα των Φυσικά Απαντώμενων Ραδιενεργών Υλικών που χρησιμοποιούνται για την Παραγωγή Δομικών Υλικών» (Αθήνα, Ελλάδα). Έλαβε μέρος στο 25ο Ετήσιο Συνέδριο της Ελληνικής Κοινότητας Πυρηνικής Φυσικής, που πραγματοποιήθηκε στο Ερευνητικό Κέντρο Δημόκριτος, το έτος 2016, όπου και παρουσίασε την Διπλωματική του Εργασία. Τον Σεπτέμβριο του 2023 ανακυρήχθηκε διδάκτορας του τομέα Πυρηνικής Τεχνολογίας του Ε.Μ.Π. Η διατριβή του έχει θέμα "Ανάπτυξη και εφαρμογή τεχνικών προσδιορισμού φυσικών ραδιενεργών ισότοπων στο ατμοσφαιρικό αερόλυμα και τις ατμοσφαιρικές αποθέσεις". Στα ενδιαφέροντά του είναι η παρατηρησιακή αστρονομία κι η ουρανογραφία. Είναι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Αστροφυσικής Ασέας, συμμετείχε στην κατασκευή του Αστεροσκοπείου Ασέας, όπου έχει οριστεί κι επιτηρητής.
|
Μπιλιλή Βασιλική - Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΕΜΠ, MSc ΕΜΠ
|
H Βασιλική Μπιλιλή έλαβε το δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού το 2008, από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με διπλωματική στον προγραμματισμό διαδικτυακών εφαρμογών (Web-based application for video searching). Συνέχισε τις σπουδές της λαμβάνοντας το 2011 δίπλωμα μεταπτυχιακού ΕΜΠ στα "Τεχνο-οικονομικά συστήματα". Από το 2009 έως το 2014 εργάστηκε στην Oracle Hellas ως τεχνική σύμβουλος και προγραμματιστής Java, SQL, PL/SQL, .NET, C#, σε πληθώρα εφαρμογών για τραπεζικά συστήματα (Alpha Bank) και εταιρείες κινητής τηλεφωνίας (Vodafone, OTE). Από το 2014 εργάζεται στην εταιρεία Openbet, στην ανάπτυξη λογισμικού με τεχνολογία TCL. Είναι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Αστροφυσικής Ασέας. Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.
|
Μπιλιλή Ιωάννα - Μηχανικός Λογισμικού ΕΚΠΑ, MSc
|
H Ιωάννα Μπιλιλή έλαβε πτυχίο από το τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2007. Συνέχισε τις σπουδές της αριστεύοντας (8.6/10) στο μεταπτυχιακό τμήμα "Υπολογιστικά Συστήματα" του ίδιου Πανεπιστημίου. Από το 2006 έως το 2010 εργάστηκε στην εταιρεία Unisystems ως τεχνική σύμβουλος και προγραμματίστρια σε τεχνολογίες Java, SQL και PL/SQL για τα πληροφοριακά συστήματα των Διοικητικών Δικαστηρίων. Από το 2010 έως το 2011 εργάστηκε ως υπεύθυνη για την ανάπτυξη του διαδικτυακού τόπου www.goldendeals.gr. Από το 2011 έως το 2013 εργάστηκε ως τεχνική σύμβουλος στην πολυεθνική εταιρεία SAS για εφαρμογές σχετικές με την εξόρυξη δεδομένων σε πληθώρα πελατών όπως η ΕΥΔΑΠ, ο ΟΤΕ και η Cosmote. Από το 2013 εργάζεται στην εταιρεία Infoquest, ως τεχνική σύμβουλος και αναλύτρια. Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.
|
Νησίδης Νικόλας - ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ, MSc
|
Είναι απόφοιτος της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, καθώς και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Λογικής του Ινστιτούτου Λογικής, Γλώσσας και Υπολογισιμότητας του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ. Το 2010 διακρίθηκε στο HSK Basic, τις εξετάσεις κινεζικής γλωσσομάθειας, οι οποίες πραγματοποιούνται από το Ινστιτούτο Κομφούκιος, τον επίσημο φορέα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας για την εκμάθηση της κινεζικής γλώσσας. Tο ενδιαφέρον του για το Ελεύθερο Λογισμικό τον οδήγησε στην ενασχόλησή του με το Λίνουξ και στην αγορά εργασίας ξεκίνησε ως Μηχανικός DevOps. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στον τομέα της Διαλογικής Τεχνητής Νοημοσύνης αρχικά αναπτύσσοντας εφαρμογές αυτόματου διαλόγου και μετέπειτα συντονίζοντας ομάδες που σχετίζονται έμμεσα ή άμεσα με αυτό (Σύνθεση Φωνής, Βιομετρία Φωνής). Μιλάει Αγγλλικά, Γαλλικά, Ισπανικά και Κινέζικα.
|
Παπαναστασίου Βασίλης - Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Π. Πατρών, MSc TU Delft
|
Ο Βασίλης Παπαναστασίου έλαβε το δίπλωμα του Μηχανικού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής το 2016, από την πολυτεχνική σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. Ειδικεύεται στην Ψηφιακή Επεξεργασία Σημάτων και Εικόνων. Κατά της διάρκεια της διπλωματικής του εργασίας ασχολήθηκε με τον "αυτόματο υπολογισμό της ταχύτητας του στρωτού μετώπου φλογών Bunsen" με χρήση μιας εικόνας τους. Το 2017 μετακόμισε στην Ολλανδία για μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του TU Delft με ειδίκευση στην Επεξεργασία Σημάτων και Συστημάτων. Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών του σπουδών ειδικεύτηκε στους τομείς: Eπεξεργασία Σημάτων για Ραντάρ και Επικοινωνίες, Αναγνώριση Προτύπων, Μηχανική Μάθηση και Νευρωνικά Δίκτυα. Από το καλοκαίρι του 2016 αποτελεί τακτικό μέλος του «Συλλόγου Aστροφυσικής, Aστρονομίας και Mηχανικής Ασέας», συμμετείχε στην κατασκευή του Αστεροσκοπείου Ασέας όπου είναι κι επιτηρητής.
|
Δρ Πολυχνιάτου Βασιλική - Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ, MSc, PhD
|
Η Βασιλική Πολυχνιάτου αποφοίτησε από τη σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ το 2009. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές ολοκληρώνοντας το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Επιστήμη και Τεχνολογία Υδατικών Πόρων» του ΕΜΠ, ενώ βρίσκεται σε στάδιο ολοκλήρωσης του διδακτορικού της πάνω στη μηχανική τροφίμων στη σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ. Από το 2014 μέχρι και σήμερα συνεργάζεται με ερευνητικούς φορείς πάνω στην υλοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και την υποβολή προτάσεων για χρηματοδότηση. Στα ενδιαφέροντα της είναι η παρατηρησιακή αστρονομία. Μιλά Αγγλικά, Γερμανικά και Ισπανικά.
|
Τοπάλη Αρετή - Φυσικός ΕΚΠΑ
|
H Αρετή Τοπάλη έλαβε το πτυχίο του Φυσικού από τη Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών με κατεύθυνση την Εκπαίδευση. Εκπόνησε Διπλωματική Εργασία με θέμα «Διδασκαλία της Φυσικής και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση». Απ' το 2003 μέχρι σήμερα εργάζεται με μεγάλη εμπειρία ως καθηγήτρια φυσικής στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και σε δημόσια σχολεία στο Πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας. Στα θεωρητικά της ενδιαφέροντα συγκαταλλέγονται η έρευνα κι η μελέτη μεθόδων διδακτικής της επιστήμης της Φυσικής κι η εξοικείωση μαθητών με τις δύσκολες έννοιες των φυσικών νόμων. Είναι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Αστροφυσικής Ασέας, διετέλεσε πρώτη Γενική Γραμματέας και είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών.
|
Φασάκης Γιώργος - Μηχανικός Πληροφορικής κι Υπολογιστών
|
Ο Γιώργος Φασάκης αποφοίτησε από τη σχολή Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων του ΤΕΙ Πειραία το 2013 και βρίσκεται σε στάδιο ολοκλήρωσης του μεταπτυχιακού του στο διατμηματικό πρόγραμμα «Επιστήμη των Δεδομένων» του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος. Εχει εργαστεί στο IT και ως Μηχανικός Δικτύων σε διάφορες εταιρίες. Τα τελευταία χρονια εργάζεται ως Αναλυτής / Μηχανικός ERP. Στα ενδιαφέροντα του είναι η παρατηρησιακή αστρονομία, το μπάσκετ και το σκάκι.
|
Χόντος Νίκος - Οικονομολόγος, ΜSc ΕΜΠ (Μέλος ΔΕ)
|
O Νίκος Χόντος έλαβε το πτυχίο του Οικονομολόγου από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου το 2016. Κατά τη διάρκεια της διπλωματικής του εργασίας, ασχολήθηκε με την περιβαλλοντική πολιτική και την οικονομική ανάπτυξη, σε Ελλάδα και Κύπρο. Συνέχισε τις σπουδές του στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο όπου αποφοίτησε ως μεταπτυχιακός της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών (Μαθηματική Προτυποποίηση) με βαθμό 8,3. Στα ενδιαφέροντα του είναι η παρατηρησιακή αστρονομία κι η ουρανογραφία. Είναι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Αστροφυσικής Ασέας και συμμετείχε στην κατασκευή του Αστεροσκοπείου Ασέας όπου έχει οριστεί επιτηρητής.
|
Χριστόπουλος Στέλιος - Προγραμματιστής, Ηλεκτρονικός
|
Ο Στέλιος Χριστόπουλος σπούδασε Ηλεκτρονική στο τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως Διαχειριστής IT στον ΑΒ Βασιλόπουλο και προχώρησε μέσα από μια ποικιλία διαφορετικών και απαιτητικών καθηκόντων, συμπεριλαμβανομένης της ανάλυσης σε SAP και της διαχείρισης συστημάτων και βάσεων δεδομένων πριν από την ένταξή του στην Accenture ως μέλος της ομάδας SAP BASIS. Το διάστημα του ασκούσε πάντα μια ιδιαίτερη γοητεία, έτσι άρχισε να συμμετέχει στο SETI@home από την αρχή λειτουργίας του. Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Αστροφυσικής Ασέας.
|
Χριστόπουλος Σωτήρης - Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΕΜΠ
|
Ο Σωτήρης Χριστόπουλος έλαβε το δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού του ΕΜΠ το 1993. Εκπόνησε Διπλωματική Εργασία με θέμα «Θεωρητική ανάπτυξη και σχεδίαση συστήματος ελέγχου ανεμογεννήτριας οριζόντιου άξονα με τη χρήση της ασαφούς λογικής» και έχει δύο δημοσιεύσεις σε διεθνή συνέδρια. Από το 1995 μέχρι σήμερα εργάζεται ως μηχανικός στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα, με κύριο αντικείμενο τη σιδηροδρομική σηματοδότηση. Τα τελευταία 2 χρόνια είναι Τεχνικός Προϊστάμενος Σηματοδότησης στην ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ. Είναι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Αστροφυσικής Ασέας και μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων - Ηλεκτρολόγων (ΠΣΔΜ-Η).
|